Veel gestelde vragen - Aanbieden van een item

 

Hoe kan ik een item aanbieden?

Ga naar “Item aanbieden”, rechtsboven op de pagina. Via het uploadsysteem kun je gemakkelijk veilingitem(s) aan ons doorgeven. Sommige items worden bij voorbaat geweigerd voor de veiling, zie de lijst met uitsluitingen hieronder.

Ik heb een item aangeboden. Wanneer wordt het beoordeeld?

Onze veilingmeesters beoordelen de aangeboden items. Binnen 2 weken ontvang je automatisch bericht of jouw aangeboden item is goedgekeurd voor de veiling.

Wanneer wordt mijn item  geveild?

Het aanbod op de veiling wordt door de veilingmeesters met grote zorg samengesteld. Zodra het item wordt geveild, ontvang je automatisch een bericht.

Kan ik alle items aanbieden?

Ja dat kan. Geschikte items zijn bijvoorbeeld kunst, antiek, sieraden, design en beelden. Sommige items kunnen niet worden geveild, zie de lijst met uitsluitingen hieronder.

Uitgesloten items

Objecten en diensten die altijd en bij voorbaat zijn uitgesloten 

1. Alcohol, tabak, drugs, drugs-parafernalia, en claims over medisch gebruik

2. Dierlijke producten en menselijke resten

3. Gevaarlijke items: gevaarlijke stoffen en wapens

4. Items die aanzetten tot haat, haat steunen of verheerlijken

5. Illegale items, items die aanzetten tot illegale activiteit en wettelijk gereguleerde items

6. Internationaal gereguleerde items

7. Pornografie en inhoud voor volwassenen

8. Gewelddadige items: items die aanzetten tot geweld, geweld steunen of verheerlijken

Is er een minimum aantal foto’s dat ik moet aanleveren?

Er moet minimaal één foto van het item aangeleverd worden. Als je meerdere goede foto’s toevoegt, is het voor ons gemakkelijker om het item te beoordelen en kan het bovendien beter worden gepresenteerd op de veiling.

Mijn aangeboden item is niet geaccepteerd. Wat kan ik nu het beste doen?

Geen acceptatie betekent niet altijd dat het item geen waarde heeft. Je kunt het op een andere veiling of markt verkopen. Of je kunt het een nieuwe bestemming geven via een kringloopwinkel. Mocht je het idee hebben dat je item ten onrechte is afgekeurd en dat het juist heel geschikt is om op Veilingen van Kunst geveild te worden, dan kun je het nogmaals ter beoordeling aanbieden. Je dient het hiervoor opnieuw aan te bieden. Kijk eerst of het item niet op de lijst met uitsluitingen voorkomt.

Hoe weet ik hoeveel mijn item heeft opgebracht?

Het hoogste bod dat op je item is uitgebracht, zie je bij “Mijn inbreng” (onder "Mijn account"). Het bedrag dat overblijft na aftrek van de commissie voor Veilingen van Kunst, staat bij “Mijn verdiensten” (onder "Mijn account"). Als je ervoor hebt gekozen om het veilingitem te laten halen en de ophaalkosten af te trekken van de opbrengst, dan wordt dit bedrag verminderd met die ophaalkosten.

Mijn item is niet verkocht. Wat gebeurt er nu?

Als je item bij de eerste keer op de veiling niet wordt verkocht, zijn er de volgende mogelijkheden:

  1. Het wordt op een later tijdstip nogmaals geveild.
  2. Het wordt buiten de veilingwebsite om verkocht.
  3. Het item blijkt niet verkoopbaar te zijn. Als het item zich bij Veilet bevindt, haal je het weer op.

In overleg met Veilet bepaal jij uiteindelijk wat ermee gaat gebeuren teneinde een maximale opbrengst te genereren.

Waarom wordt ik gevraagd de beschrijving van mijn item aan te vullen?

Het is niet verplicht om alle velden in te vullen, maar met de juiste informatie kan Veilingen van Kunst een betere beschrijving op de website geven en er beter een passend startbod aan toekennen. Zo wordt de kans op verkopen tegen een goede opbrengst groter.

Let op: zodra je tijdens het aanvullen op “Opslaan” klikt, gaat het item weer ter beoordeling naar Veilet. Zorg dus dat je alle gegevens en foto’s toevoegt voordat je op “Opslaan” klikt.

Bij “Mijn inbreng” staat ‘Beschrijving ontoereikend’ bij een item. Waarom?

Dit betekent dat de beschrijving waarmee je het item hebt ingediend niet toereikend is om het te beoordelen. Bij het bericht hierover geven we meestal een korte toelichting. Zo kan het zijn dat de foto niet scherp genoeg is of dat een datering (belangrijk voor de waarde van het item) ontbreekt. Zodra je de beschrijving hebt aangevuld, kun je het opnieuw ter beoordeling aanbieden.

Ga naar “Mijn inbreng”, klik achter het betreffende item op “Aanvullen” en vul de beschrijving aan met tekst en/of foto’s. Aanvullingen kunnen ook worden doorgegeven via de link in de e-mail over de ontoereikende beschrijving.

Let op: zodra je tijdens het aanvullen op “Opslaan” klikt, gaat het item weer ter beoordeling naar Veilet. Zorg dus dat je alle gegevens en foto’s toevoegt voordat je op “Opslaan” klikt.

Is het mogelijk om een complete inboedel te aanbieden?

Dat hangt van een aantal factoren af. Neem in dit geval contact met ons op voor overleg.

Maakt Veilingen van Kunst zelf ook foto's van de items?

Als jouw foto’s niet van voldoende kwaliteit zijn voor de online veiling, dan kan Veilingen van Kunst besluiten om nieuwe foto's van het item te maken. Zo komt het item beter tot zijn recht op de veiling. Aan het maken van foto’s zijn kosten verbonden.

Verandert Veilingen van Kunst de beschrijving van mijn item?

Soms verandert Veilingen van Kunst de beschrijving. Dat kan om verschillende redenen wenselijk zijn. Een belangrijke reden is dat we het item tegen de hoogst mogelijke opbrengst verkopen.

Hoe kan ik als bedrijf items aanbieden?

Als je een relatief klein aantal items wil aanbieden, kun je gebruik maken van de knop "Item aanbieden". Wil je echter een groter aantal items aanbieden, neem dan contact op met Veilingen van Kunst om te overleggen wat de beste manier van aanbieden is.

Kan mijn item bij mij worden opgehaald?

Ja dat kan. Je kunt hiervoor kiezen tijdens het aanbieden van je item. De vervoerder neemt dan telefonisch of per e-mail contact met je op over het tijdstip van ophalen. Het is niet mogelijk om zelf vooraf afspraken te maken over het ophalen.

Moet ik thuis zijn voor het ophalen van mijn item?

Dat is niet altijd nodig en hangt af van de aard van het item. Afspraken hierover kun je maken op het moment dat de vervoerder contact met je opneemt. Het is dus niet mogelijk om de vervoerder hierover zelf te benaderen.

Moet ik mijn item zelf inpakken voordat het opgehaald wordt?

Veilingen van Kunst stelt het zeer op prijs als je de item zelf inpakt voordat de vervoerder het komt ophalen. Dit bespaart tijd en kosten bij het ophalen en komt dus ten goede aan de opbrengst van je item. Om je hierbij te helpen, hebben we een aantal handige tips voor het inpakken voor je op een rij gezet.

Hoe kan ik mijn item het beste verpakken?

Tips voor het verpakken van je item:

  1. Wikkel zo mogelijk alle kwetsbare gedeeltes in met plastic bubbelfolie.
  2. Voorkom krassen door karton aan de buitenzijde vast te plakken.
  3. Zorg dat er geen onderdelen kunnen bewegen tijdens het vervoer; verpak desnoods de verschillende onderdelen apart.
  4. Probeer te zorgen dat je pakket niet zwaarder is dan 20 kilo.

Mijn item is groot en zwaar. Hoe komt Veilingen van Kunst het bij mij ophalen?

We regelen altijd passend vervoer voor je item. We werken samen met verschillende vervoerders. Als je item groot en/of zwaar is, kun je dat aangeven op het moment dat de betreffende vervoerder contact met je opneemt. Het is niet mogelijk om de vervoerder hierover zelf te benaderen.

Hoe kan ik de transportkosten betalen?

Als je er voor kiest je item op te laten halen door Veilingen van Kunst, zijn er twee manieren om te betalen:

  • De kosten worden afgetrokken van de veilingopbrengst van jouw item.
  • Je betaalt de kosten apart. In dat geval stuurt Veilingen van Kunst je een factuur per e-mail.

Je kunt je keuze maken tijdens het aanbieden van je item.

Indien de ophaalkosten nog niet zijn voldaan op het moment dat het item is verkocht, dan worden de kosten van de veilingopbrengst van je item afgetrokken.

Op welke tijdstippen kan ik items afleveren bij Veilingen van Kunst?

Dit kan elke woensdag tussen 13:00 en 16:00. Het adres is:

Veilingen van Kunst / Veilet bv

Tarweweg 1H

6534 AM Nijmegen

Kan ik mijn item zelf afleveren bij de hoogste bieder?

Ja dat kan. Je kunt tijdens het aanbieden van je item kiezen voor “Aanbieder verzorgt zelf de uitlevering”.

Het betekent dat je zelf afspraken over het afleveren en eventuele verzending maakt met de hoogste bieder. Hiervoor krijg je na betaling per e-mail de contactgegevens van de hoogste bieder. De hoogste bieder ontvangt op dat moment ook jouw contactgegevens (naam, e-mailadres en telefoonnummer).

Kan ik mijn item ook zelf opsturen naar Veilingen van Kunst?

Ja, dat kan. In sommige situaties zal dit de meest geschikte manier zijn om een item bij het magazijn van Veilingen van Kunst te krijgen.

Zendingen kunnen geadresseerd worden aan:

Veilet bv, t.a.v. Veilingen van Kunst

Tarweweg 1H

6534 AM Nijmegen